گروه روانشناسی و علوم اعصاب نیک مهر

درمان فوبیا

فوبیا انواع مختلفی دارند که یکی از مهمترین آنها فوبیا اجتماعی یا سوشیال فوبیا است که در درمان قطعی فوبیا ، انواع فوبیا مجزا می شود. در اضطراب اجتماعی یا سوشیال انگزایتی غالباً لایه ترس بیشتر از شرم است. مثلاً در اضطراب اجتماعی یا سوشیال فوبیا گاهاً فرد می گوید که خجالت می کشد وارد جمع شود. در این مقاله روانشناس خوب برای درمان فوبیا سعی دارد به یکی از انواع فوبیا ها که فوبیای اجتماعی است ، بپردازد و در ادامه به سوال اینکه در کل آیا فوبیا درمان قطعی دارد ؟ ( از جمله انواع فوبیا ها از جمله فوبیای مکان های بسته ، فوبیای خون ، فوبیای حیوانات از جمله گربه و سگ ، فوبیای مکان های باز و…. ) بهترین داروی فوبیا چیست ؟ و دکتر برای درمان فوبیا چه کسانی هستند، پاسخ دهد.

مدت زمان مطالعه : 6 دقیقه , تاریخ انتشار : 1398/04/30

درمان فوبیا

درمان فوبیا اجتماعی

اضطراب اجتماعی یا فوبی اجتماعی خاص ( اضطراب عملکرد )

طبق نظر روانشناس خوب برای درمان فوبیا ، در اضطراب عملکردی عامل راه انداز هر موقعیتی است که مستلزم یک عملکرد خاص باشد که این موضوع در درمان قطعی فوبیا مورد توجه قرار می گیرد. مثلاً فرد می گوید در رفتن به مهمانی یا جمع های دوستانه مشکلی ندارد ولی اگر در آنجا به او بگویند که برقصد یا لطیفه تعریف کند دچار استرس و اضطراب می شود.

فوبیای اجتماعی در فوبی اجتماعی تعمیم یافته

دکتر برای درمان فوبیا می گوید که در فوبیای اجتماعی یا اضطراب اجتماعی تعمیم یافته عامل راه انداز هر موقعیتی در جمع است. مثلاً حضور در مهمانی ، حضور در کلاس ، تلفن زدن به دیگران ، سلام و احوالپرسی با دیگران و… او را دچار اضطراب می کند که در درمان فوبیای اجتماعی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

انواع خطاهای شناختی در فوبیا

 افرادی که دچار اضطرابی اجتماعی یا سوشیال فوبیا هستند دارای یکسری خطاهای شناختی یا فکری هستند که در درمان فوبیا این موضوع مورد بررسی قرار می گیرد. از جمله این خطاها عبارتند از :

 

درمان اضطراب اجتماعی

پیش گویی منفی

روانشناس خوب برای درمان فوبیا می گوید که در این خطا فرد در خصوص آینده شروع به پیشگویی می کند. مثلاً او می گوید مطمئناً اگر وارد کلاس شود دچار ترس می شود و بقیه از چهره او می فهمند که او مضطرب شده و این هم باعث می شود که آبرویش جلوی همه برود. این خطا در درمان پانیک هم دیده می شود که توسط دکتر برای درمان فوبیا مورد بررسی قرار می گیرد.

فاجعه سازی

این خطا مثل پیشگویی منفی است منتهی درجه شدت آن بیشتر است مثلاً فرد می گوید اگر بدون همسرش یا فرد دیگری وارد خیابان شود از اضطراب زیاد دچار سکته قلبی خواهد شد که در درمان فوبیای اجتماعی روی آن کار می شود.

 

رفتارهای ایمنی بخش در فوبیا ها از جمله در اضطراب اجتماعی

یکسری تغییرات فیزیولوژیکی در این افراد ایجاد می شود که جزء علائم اضطراب اجتماعی محسوب می شود که این تغییرات همان تغییرات سمپاتیک است و باعث می شود آنها یکسری رفتارهای ایمنی بخش انجام دهند و یکی از کارهایی که بهترین داروی فوبیا انجام می دهد همین است که این تغییرات را بهبود ببخشد. از جمله این تغییرات عبارتند از :

درمان فوبیا اجتماعی

سوشال فوبیا

اجتناب آشکار

روانشناس خوب برای درمان فوبیا می گوید که در اجتناب فرد از هر موقعیتی که او را دچار اضطراب کند کناره گیری می کند مثلاً فرد مدرسه نمی رود یا در مهمانی ها شرکت نمی کند و… این موضوع در درمان استرس و اضطراب هم دیده می شود.

اجتناب پنهان

دکتر برای درمان فوبیا می گوید که در اجتناب پنهان مثلاً فرد در جمع می آید ولی سکوت می کند و گوشه گیری می کند یا قطع ارتباط چشمی می کند یا به صورت بریده بریده صحبت می کند.

جبران افراطی

این یعنی فرد بیش از اندازه و یا به صورت افراط گونه فعالیت هایی را انجام می دهد تا اضطراب از جمله اضطراب اجتماعی یا فوبی اجتماعی سراغش نیاید. مثلاً فرد زیاد از حد برای امتحانش درس می خواند که این موضوع در درمان قطعی  فوبیای اجتماعی مورد بررسی قرار می گیرد.

دکتر برای درمان فوبیا

دارو درمانی

این روش توسط روانپزشک انجام می شود. در این روش روانپزشک بهترین داروی فوبیا که سازگار با مراجع است را تجویز می کند. این را باید بدانید که هیچکدام از داروها خدای داروها نیست و بسته به فیزیولوژی بدن ممکن است متفاوت باشد و یک دارو به فردی بسازد و داروی دیگر نسازد. لازم به ذکر است که برای درمان قطعی فوبیا ، دارو یک درمان نگه دارنده است که بعد از درمان دوباره علائم فوبیای اجتماعی بر می گردد بنابراین برای درمان فوبیا بهتر است که این روش در کنار روش های دیگر انجام گیرد.

 

روان درمانی

روان درمانگری یکی از باثبات ترین روش های درمان سوشیال فوبیا یا درمان فوبیای اجتماعی است که اگر توسط روانشناس خوب برای درمان فوبیا انجام شود می تواند درمان قطعی فوبیا را در پی داشته باشد و می تواند به سوال آیا فوبیا درمان قطعی دارد پاسخ مثبت دهد.

 

ابزارهای نوروساینس

نوروساینس جزء درمان های جدیدی است که می تواند برای درمان انواع فوبیا از جمله درمان فوبیای اجتماعی به کار رود. درمان با نوروفیدبک یا لورتا نوروفیدبک ( نسل جدید نوروفیدبک ) از انواع این ابزارها است که همگی بدون عوارض جانبی می باشد و اگر توسط متخصص نوروتراپیست و در کنار جلسات روان درمانی انجام شود می تواند درمان قطعی فوبیا را به ارمغان بیاورد. 

نکته مهم : گروه نیک برای درمان فوبیا از جمله درمان فوبیای اجتماعی از وجود سید مصطفی حسینی ( مدیر گروه روانشناسی و علوم اعصاب نیک مهر ) با متدهای خاص در بخش روانشناسی و دکتر نیما گنجی ( عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی و بنیانگذار واقعی لورتا در ایران ) در بخش نوروساینس استفاده می کند. تمامی درمان ها بدون دارو و عوارض جانبی می باشد. البته اگر مراجع احتیاج به بهترین داروی فوبیا داشته باشد به روانپزشک ارجاع داده می شود. برای دیدن موفقیت های درمانی گروه نیک مهر به صفحه اینستاگرام یا بخش ویدئوها بروید.

نویسنده : سید مصطفی حسینی ، مدیر گروه روانشناسی و مرکز نوروفیدبک نیک مهر

لطفاً در زیر نظر خود را در خصوص این مقاله بیان و اگر سوالی دارید مطرح نمائید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

شاید این موارد هم برایتان مفید باشد

18 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • سلام من فوبیای شدید دستشویی دارم . وقتی وارد ماشین میشم یه استرس خیلی شدیدی میگرم که بهم میگه همین الان باید بری دستشویی . یا هرکار دیگه ای که بخوام بکنم این فکر دستشویی نمیزاره . خیلی داره اذیتم میکنه و دوست دارم خیلی سریع درمان بشه . لطفا کمکم کنید …

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      15 فروردین 1403 1:36 ب.ظ

      سلام و وقتتون بخیر به یکی از شعب تماس و از منشی وقت نقشه مغزی به علاوه جلسات روانشناسی بگیرید. قابل درمان خواهد بود

      پاسخ
  • سلام.من فوبیای شدید عنکبوت دارم به طوری که توهمش بیشتر از خودش اذیتم میکنه. نه فقط نمیتونم ببینم بلکه عکسشم وحشت میکنم و دایم تو خواب می بینم. میخواستم ببینم آیا این مرکز مناسب درمان فوبیای من هست یا نه. و اینکه اصلا نمسخوام داروی عصبی بخورم و ترجیح میدم از روش های دیگه مثل هیپنوتیزم و نوروفیدبک برای درمانم استفاده بشه.

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      8 آبان 1402 10:26 ق.ظ

      سلام بله قابل درمان است و متد خاضی در این زمینه داریم و بدون دارو می باشد

      پاسخ
  • درمان اضطراب اجتماعی
    اسماعیل موسوی
    23 خرداد 1402 11:38 ق.ظ

    سلام من فوبیای فضای بسته بخصوص آسانسور دارم که اگه درش قرار بگیرم تبدیل به حمله پانیک میشه،چه راه حلی پیشنهاد میکنید.ممنون از لطف شما

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      3 تیر 1402 9:43 ق.ظ

      سلام قابل درمان است با روش لورتا به علاوه جلسات روانشناسی

      پاسخ
  • با سلام من چند سالی هست وقتی کسی ازم سوالی می‌پرسه یا باهام صحبت می‌کنه بغض میکنم و از صورتم معلومه ای مشکل رو دارم. ممنون میشم راهنماییم کنید. مرسی

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      6 خرداد 1402 10:07 ق.ظ

      سلام و وقتتون بخیر تحت درمان لورتا به علاوه روان درمانی باید قرار بگیرید

      پاسخ
  • درمان اضطراب اجتماعی
    Mohammad dehghani
    21 دی 1401 1:38 ب.ظ

    سلام.آقای دکتر من نشانه های افسردگی رو دارم دارو هم مصرف میکنم اما هنوز فوبیای اجتماعی دارم و جلسه روانشناسی رفتم اما تغییر خیلی کمی حاصل شد وهنوز فوبیا رو دارم لطفا راهنمایی ام بفرمایید

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      7 بهمن 1401 11:07 ق.ظ

      سلام و وقتتون بخیر، باید روش درمانی یا روانشناس اتون رو عوض کنید

      پاسخ
  • درمان اضطراب اجتماعی
    Mohammad dehghani
    18 دی 1401 8:42 ب.ظ

    سلام.وقت بخیر.آقای دکتر من دوران کودکی خوبی نداشتم ودوستان من رو بخاطر چاقی مورد تمسخر قرار دادن والان چند سالیه فوبیای اجتماعی دارم و وارد جمع که میشم احساس میکنم همه مسخره ام میکنن واضطراب وترس از صحبت توجمع دارم وحس خود کم بینی دارم ودیگران رو از خود برتر میبینم وترس تماس تلفنی وشک به توانایی ام دارم که میتونم در کارم موفق بشم یا نه وتو جمع کاری میخوام انجام بدم ترس زیادی دارم در حدی که اون کار خراب میشه لطفا راهنمایی ام بفرمایید.

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      20 دی 1401 10:04 ق.ظ

      سلام و وقتتون بخیر مطمئنا عواملی در گذشته خصوصا در دوران کودکی باعث می شود که رفتارهای حال حاضر ما شکل بگیرد. حال اگر بخواهیم به همین نحو ادامه دهیم عملکردهای زندگی امون تحت شعاع قرار خواهد گرفت. حتما در شهری که هستید به یک روانشناس ابتدا مراجعه کنید و اگر ایشان صلاح دیدند در کنارش از روش های دیگر از جمله دارو درمانی هم می توان استفاده نمود

      پاسخ
  • من یه دختر 15 ساله هستم
    وقتی 12 سالم بود ترس اجتماعیم به شدتب الا رفت و دوباره با اومدن کرونا و مجازی دشن کمتر دش
    اما الان دوباره داره چند برابر میشه
    من حتی تو یک جمع کوچیک حرف میزنم کم میمونه گریم بگیره
    یا کلا خیلی خجالتی میشم بیش از حد
    و این برای سنم نیست از بچگی همین طور وبدم
    واعقا نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      29 مهر 1401 1:18 ب.ظ

      سلام و وقتتون بخیر، باید از جلسات روانشناسی استفاده کنید

      پاسخ
  • درمان اضطراب اجتماعی
    سیامک مشیری
    13 دی 1400 12:05 ق.ظ

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دکترای محترم و آدمین گروه
    من پسری۳۱ساله‌ام که از بچگی بیماری اختلال اضطراب اجتماعی(فوبی اجتماعی) دارم. من روش‌های : گفتار درمانی/ دارو درمانی/طب سوزنی را انجام دادم من حتی نزد هیپنوتراپیست هم رفتم ولی نتیجه‌ای نداشت/ببخشید برای درمان علائم جسمی این بیماری مانند: سرخ شدن ناشی از خجالت/ضربان سریع قلب/لرزیدن/تعریق/تنش عضلانی و…. آیا می‌توان از نروتراپی/نوروفیدبک /TDCS /و یا عمل جراحی استفاده کرد که باعث درمان این بیماری شود؟ اگه راه‌های دیگری برای درمان میشناسید لطفاً راهنماییم کنید🙏 ممنون

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      17 دی 1400 9:07 ق.ظ

      سلام و وقتتون بخیر، اگه پروتکل درمانی خوب نوشته شود مطمئناً می تونه نورودرمانی مفید باشه

      پاسخ
  • سلام دکترای عزیز گروه و ادمین های محترم لطفا اگه امکانش هست راهنمایی کنید.ممنونم
    این قرص ها رو هم به مدت یکسال ونیم دوسال میشه میخورم
    فلوکستین
    سرتالین
    فلوکسامین
    اسنترا
    و…

    ولی قرصی یکم افسردگیمو بهتر قرص فلوکسامین بود که وقتی میخوردم 6یا7ساعت فقط در روز خواب بود خیلی خیلی خواب آور بود
    ازطرفی الان پیش اقای دکتر فرامرز ذاکری میرم یه مدته میگه باید 5سال قرص بخوری تا بهتر بشی این قرص ها عوارض خیلی خیلی بدی داره اقای دکتر
    برام یه قرص ریتالین نوشته برای عدم تمرکز که خارجی یعنی ریتالین نبود ایرانیشو گرفتم تمرکزم بهتر شده ولی ازطرفی میگن این داروها اعتیاد اوره خیلی مضره و خانواده هم هرچی میگن فوبیا دارم میگن نه تو که سالمی ولی بخدا نقشه مغزی گرفتم توی اون نقشه دکتر تشخیص دادن
    اقای دکتر این مطب اقای ذاکری دستگاه نورو فیدبک و ار تی ام اس داره و به من گفتن تا حدی تاثیر داره
    آقای دکتر دیگه خسته شدم از قرص خوردن میخوام خوب بشم
    این دستگاه ها تاثیر داره؟این بیماری درمان میشه؟
    بخدا من کلاس زبان میرم شغلم درسم دانشگاهم وکلاسم یه جوری همش تو ارتباط با مردم هستم ولی این بیماری اینقد شدید شده من حتی داخل کلاس زبان نمیتونم توی چشم های معلمم نگاه کنم نمیتونم ارتباط کلامی برقرار کنم حرف نمیتونم بزنم از بس این ترس بهم ایست میده باخانم یا اقا فرق نداره من اصلا همش تو ارتباطتم ترس دارم وخجالت میکشم

    من 20سالمه
    خواهش میکنم کمکم کنید لطفاا🙏

    پاسخ
    • درمان اضطراب اجتماعی
      سید مصطفی حسینی
      24 اسفند 1399 7:35 ق.ظ

      سلام و وقتتون بخیر، خط اول درمان فوبی اجتماعی در واقع جلسات روانشناسی است و در کنار جلسات روان درمانی می تونید از دارو درمانی یا درمانهای نوروساینس استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که درمان های نوروساینس در صورتی می تواند مفید باشد که پروتکل درمانی دقیق و توسط دکتر نوروتراپیست نوشته شود نه روانپزشک یا روانشناس

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.