گروه روانشناسی و علوم اعصاب نیک مهر

درمان با نوروفیدبک

مشکلات روانشناختی یکی از شایعترین مسائلی است که بشر امروز با آن مواجه هست. نوروفیدبک یکی از ابزارهای نوروساینس است که جهت درمان بسیاری از اختلالات مورد استفاده قرار میگیرد و توسط اداره غذا و داروی آمریکا ( FDA ) مورد تائید قرار گرفته است.

نوروفیدبک درمانی

نوروفیدبک درمانی با توجه به میزان پیشرفته بودن اختلال افراد ، در اکثر موارد اگر در بهترین مراکز نوروفیدبک و با توجه به نقشه مغزی انجام شود ، دارای اثرات مثبت و بدون بازگشتی می باشد. علاوه بر neurofeedback ، ابزارهای نوروساینس دیگری از جمله لورتا نوروفیدبک ( که پیشرفته تر از نوروفیدبک است )، بیوفیدبک ، tDCS ، tRNS و… وجود دارد که از نظر کارکردی تقریباً شبیه درمان با نوروفیدبک می باشند.

 

شرایط درمان با neurofeedback چیست؟

نوروفیدبک درمانی نیاز به انگیزه و پشتکار دارد چون تعداد جلسات درمانی با نوروفیدبک یا لورتا نوروفیدبک بین حداقل 30 وحداکثر 45 جلسه می باشد. بنابراین مراجعه ای که به جدیت جلسات را پیگیری می کند و به توصیه ها و پرهیزهایی که متخصص به او می کند عمل نماید می تواند نتیجه لازم را به تدریج کسب نماید.

درمان اختلالات با نوروفیدبک

نوروفیدبک درمانی جز دسته درمانهای غیر دارویی می باشد که نه تنها عوارضی ندارد بلکه بسیار مفید و اثر بخش می باشد. درمان با دستگاه نوروفیدبک می تواند در اختلالات اضطراب و افسردگی ، وسواس ، بیش فعالی ، اختلال خواب ، لکنت زبان، اوتیسم ، میگرن ، شب ادراری ، درمان نیستاگموس (لرزش چشم) ، درمان اختلالات یادگیری ، درمان عدم توجه و تمرکز ، درمان اختلال پس از سانحه ، درمان اعتیاد و … مفید باشد.

مقالات