امروزه بدلیل رشد چشمگیر علوم مختلف، دیگر مثل سابق، یک نفر نمی تواند در تمامی علوم به اصطلاح دستی بر آتش داشته باشد و متخصص تمام علوم باشد. به همین دلیل وقتی یکی از افراد جامعه مشکلی برایش ایجاد می شود به دنبال متخصصین همان مشکل می گردد و برای رفع مشکل خودش اقدام می کند(مثل متخصصین حوزه روان ). حتی اگر یک فردی نابغه علوم دیگر باشد مطمئناً فرد دارای مشکل پیش او نمی رود و به دنبال متخصصین خاص مشکل خودش می گردد. این موضوع در حوزه روان هم صدق می کند.
متاسفانه دیده شده که افراد وقتی مشکلی در حوزه روان برایشان ایجاد می شود به دنبال متخصصین حوزه روان نمی روند و برعکس برای رفع مشکل خود از متخصصین رشته های پزشکی و غیر پزشکی دیگر مثل مغز و اعصاب ، پزشکان متخصص داخلی و… و یا از افراد عامی یا رمال ها و… استفاده می کنند که این موضوع در ایران زیاد دیده می شود و باعث می شود چندین سال افراد با آن مشکل به اصطلاح دست به گریبان باشند.
وقتی افراد در حوزه روان از جمله افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، زناشویی ، ارتباطی ، خواب ، کودک و… با مشکلی روبرو می شوند باید بسته به مشکلی که دارند پیش یکی از متخصصین حوزه روان بروند و برای رفع مشکل خودشان اقدام کنند. در حوزه روان ، متخصصینی که می توانند به افراد کمک کنند عبارتند از:
معمولاً یکی از متخصصین حوزه روان ، روانپزشک است که با دارو مشکل روانشناختی مراجع را مرتفع می کند. این گروه اگر بخواهند تو زمینه رفتاری و شناختی به مراجع کنندگان کمک کنند حتماً باید دوره های روانشناختی را بگذرانند.
روانشناسان معمولاً با روان درمانی و با تکنیک های رفتاری و شناختی مشکلات روانشناختی مراجع را بهبود می دهند. این گروه نمی توانند برای مراجع دارو تجویز کنند.
روانشناسان کودک یکی دیگر از متخصصین حوزه روان هستند و همانطور که از عنوانشان پیداست این گروه از متخصصین فقط در حوزه کودک و مشکلات روانشناختی کودک کار می کنند. دنیای کودک دنیای خاصی است و هر کسی متخصص این دنیا نیست.
مشاور همان کار روانشناس را انجام می دهد منتهی فقط به مشکلات سطحی یا رفتاری مراجعین می پردازد و قادر به درمان بیماری های روانشناختی نیست. از جمله مشاورین می توان به مشاور خانواده ، مشاور تحصیلی و… اشاره کرد.
این گروه از متخصصین همان کار روانشناس کودک را انجام می دهند منتهی بوسیله دارو در رفع مشکل کودک می پردازند.
کسی که تخصص اعصاب و روان دارد در ظاهر فرقی با روانپزشک ندارد ولی تنها تفاوتش این است که مجموعه اعصاب مغز را هم می شناسد. کار این گروه هم با دارو است.
این گروه از متخصصین حوزه روان ، کارشان مثل روانشناسان بدون دارو می باشد منتهی تفاوتشان با روانشناسان این است که زیاد از اندازه وارد دنیای کودکی و گذشته مراجع می شوند و برای همین برخی از رویکردهای درمانی آنها ممکن است چند سال طول بکشد.
نوروتراپیست ها در واقع با یکسری از دستگاه ها که معروفترین آنها نوروفیدبک است ، روی نورون های مغزی مراجعین کار می کنند و با اصلاح آنها به اصطلاح حال روانشناختی آنها را بهبود می دهند. این یکی از رشته های جدیدی است که چند سالی است وارد حوزه روان شده است.
شنبه تا پنج شنبه: 9 تا 22
پیروزی: 983 603 36 021
پاسداران: 482 97 227 021
سعادت آباد: 153 94 220 021
شهر اندیشه: 263 99 653 021
مدیریت: 1457 408 0919
با برگزاری کارگاههــای مختلف از جمله فرزند پــروری ، آموزش مهارتهای زندگی برای کودکان ، تربیت جنسی ، شناخت و تنظیم هیجانات کودکان ، بازی درمانی ، قصه درمانی ، پیشگیری از آسیب های روانی و اعتیاد ، پیشگیری از بـروز اختلالات شخصیت در بزرگسالـی ، پیشگیری از بروز مشکلات جنسی ، خیانت، و همچنین گـــروه درمانـی سـلامت روان ، گامـی بلنـد در جـهت پیشگیری از مشکلات سلامت روان در جامعه برداشته شود. معمولاً در هـر جامعه ای به دلیل هــزینه ها و مشکلاتــی که درمان به بار می آورد از هدف پیشگیرانه که به نوعی کم هزینه و مقرون به صرفه است استفاده می شود… بیشتر
تمامی حقوق برای گروه روانشناسی نیک مهر محفوظ است Copyright 2023 ©