اضطراب فراگیر یا GAD یکی از اختلالات اضطرابی است که در آن فر دچار استرس و اضطراب هایی در سطح زندگی روزمره اش می شود. حال در این مقاله سید مصطفی حسینی ، مدیر گروه علوم اعصاب و روانشناسی نیک مهر ( دکتر روانشناس برای درمان اضطراب ) و همچنین دکتر نیما گنجی ، متخصص نوروتراپیست و دکتر نجارزادگان که یکی از روانپزشک خوب برای درمان اضطراب می باشند، سعی دارند علائم و درمان اضطراب فراگیر را مورد بررسی قرار بدهند.
مدت زمان مطالعه : 8 دقیقه , تاریخ انتشار : 1398/04/30
تلفن های تماس
پیروزی
سعادت آباد
در این مقاله میخوانید
سید مصطفی حسینی ، مدیر گروه روانشناسی و علوم اعصاب نیک مهر می گوید که معیارهای GAD بر اساس DSM-IV شامل موارد ذیل می باشد که باید توسط متخصص روانشناس برای درمان اضطراب مورد بررسی قرار بگیرد تا بر مبنای آن بتوان درمان اضطراب فراگیر را انجام داد. این موارد عبارتند از:
حداقل 6 ماه باید در اکثر روزها این نگرانی ادامه داشته باشد تا روانپزشک خوب برای درمان اضطراب بتواند تشخیص اضطراب فراگیر را بدهد. مهمتر اینکه این نگرانی باید در مورد رویدادها یا فعالیت های مختلف باشد.
فرد عادی خیلی راحت نگرانی خود را کنترل می کند ولی افراد دارای اضطراب شدید نمی توانند این کار را انجام دهند و این یکی از فاکتورهای اضطراب فراگیر می باشد.
دکتر روانشناس برای درمان اضطراب می گوید که حداقل 3 نشانه از 6 نشانه جسمانی را باید فرد داشته باشد. این ۶ مورد عبارتند از : بی قراری ، زود خسته شدن ، اشکال در تمرکز یا خالی شدن ذهن ، تنش عضلانی ، بی نظمی در خواب و تحریک پذیری . البته در مورد سایر اختلالات اضطرابی از جمله اضطراب اجتماعی ، حملات پانیک ، درمان استرس بعد از حادثه و… ممکن است این نشانه ها رخ دهد.
روانپزشک خوب برای درمان اضطراب می گوید که این اضطراب باعث بروز مشکلات معناداری در عملکردهای بیمار می شود که در درمان اضطراب فراگیر باید مورد بررسی قرار بگیرد.
علائمی که ایجاد شده نباید بخاطر مصرف مواد باشد.
دکتر نجارزادگان می گوید که نگرانی ها به صورت مارپیچی یا زنجیره ای هستند. مثلاً فرد می گوید نکنه شوهرم بمیرد؟ اگه بمیرد چه کاری من انجام دهم؟ و…
این آیتم یکی از آیتم های مهم درمان اضطراب فراگیر است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
نگرانی و دلشوره بین این افراد در مقایسه با افراد سالم از نظر کمی است و نه کیفی وگرنه همه افراد چنین نگرانی هایی دارند. مثلاً فرد سالم هم نگران سلامتی کودکش می شود ولی نه به صورت افراط گونه
روانپزشک خوب برای درمان اضطراب می گوید که این افراد در مورد مسایل جزئی و بی اهمیت نگران می شوند. مثلاً ایمیلی که برای طرف مقابل می فرستد ۲۰ بار چک می کند که این موضوع در درمان GAD مورد بررسی قرار می گیرد.
دکتر روانشناس برای درمان اضطراب در تهران می گوید که در این آیتم مثلاً فرد مجرد است ولی نگران این است که نکند بچه اش بی کار شود و…
فرد هر زمان به آینده فکر می کند که چه خواهد شد. بررسی این موضوع در درمان اضطراب فراگیر مفید است.
دکتر روانشناس برای درمان اضطراب می گوید فرد دارای این اختلال ، تصمیم گیری برایش سخت است به همین دلیل وقتی می خواهد تصمیم بگیرد دچار استرس و اضطراب می شود.
روانپزشک خوب برای درمان اضطراب می گوید که این موضوع برای اکثر مشکلات اضطرابی از جمله حملات پانیک ، اختلال استرس بعد از حادثه ( PTSD ) ، اضطراب اجتماعی و… عامل اضطراب زا است برای همین این افراد تا مطمئن نشوند اقدام به انجام کاری نمی کنند.
فاصله بین فردی افراد به هم می ریزد. مثلاً همینکه بچه این افراد به مدرسه می رود شروع به استرس و اضطراب می کنند. به طور کل برای این افراد جدا شدن از افراد مختلف ، سفر رفتن ، مهاجرت و… مشکل است یعنی هر چیزی که برای اینها رنگ و بوی فاصله دهد آنها را دچار استرس و اضطراب می کند.
مثلاً این افراد دائم می گویند: “نکند پدرم را از دست بدهم ، مادرم بمیرد و…”. در حالتهای شدید ، ترس از مُردن اینها را ول نمی کند.
این افراد مثلاً داخل سی تی اسکن نمی شوند چون می ترسند بمیرند. البته فرد دارای حملات پانیک هم همینگونه می باشد.
در این راستا اولاً اینکه متن ایمیل یا چت خود را قبل از فرستادن ۲۰ بار ادیت می کنند و چندبار Send می کنند و بعد به طرف مقابل زنگ می زنند که آیا رسیده یا خیر که همین موضوع یکی از راههای کاهش اضطراب در این افراد است.
روانپزشک خوب برای درمان اضطراب می گوید که در این آیتم مثلاً فرد هنوز ازدواج نکرده ولی نگران خرج تحصیل بچه اش است.
دکتر روانشناس برای درمان استرس و اضطراب در تهران می گوید که میزان شیوع این اختلال در جمعیت عمومی ۲ تا ۴ درصد در سال و نرخ شیوع در فراخنای زندگی ۴ تا ۷ درصد می باشد. این یعنی ۴ تا ۷ درصد از افراد احتمال دارد در طول زندگی اشان دچار این اختلال شوند. نرخ شیوع برای زنان ۲۲ تا ۳۰ درصد و برای مردان ۱۲ تا ۲۰ درصد است و به طور کل در جمعیت بالینی GAD شایعترین اختلال اضطراب است و در بین تمامی اختلالات روانشناختی در رتبه دوم قرار دارد( رتبه اول افسردگی است ).
این روش توسط روانپزشک انجام که در آن روانپزشک بعد از بررسی های لازم نسبت به تجویز دارو اقدام می کند. این روش در گروه نیک مهر توسط دکتر نجارزادگان که یکی از روانپزشک خوب برای درمان اضطراب است انجام می شود. البته ایشان اعتقاد دارد که دارو یک درمان نگه دارنده است. این یعنی تا زمانی که فرد دارو مصرف کند حالش خوب و بعد از قطع دارو ممکن است علائم برگردد.
روانشناسی یکی از سالمترین و باثبات ترین راههای کاهش اضطراب است. فراگیر است. در این درمان دکتر روانشناس برای درمان اضطراب به عوامل زیربنایی می پردازد و بعد با یکسری تکنیک ها سعی می کند حال فرد را خوب کند. این روش در گروه نیک مهر توسط سید مصطفی حسینی ( مدیر گروه ) انجام می شود.
ابزارهای نوروساینس جزء درمان های جدید است که چند سالی است وارد ایران شده و برای درمان اضطراب فراگیر به کار می رود. درمان با نوروفیدبک یا لورتا نوروفیدبک ( نسل جدید نوروفیدبک ) یکی از انواع این ابزارها است که همگی بدون دارو و عوارض جانبی می باشند. این روش در گروه نیک مهر توسط دکتر نیما گنجی انجام می شود که ایشان متخصص نوروتراپیست می باشد.
نکته مهم : گروه نیک مهر برای درمان اضطراب فراگیر از وجود سید مصطفی حسینی ( مدیر گروه نیک مهر ) با متدهای خاص در بخش روانشناسی ، دکتر نیما گنجی ( عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ) در بخش نوروساینس و دکتر نجار زادگان ، متخصص روانپزشکی در بخش دارو درمانی استفاده می کند. برای دیدن موفقیت های درمانی گروه نیک مهر به صفحه اینستاگرام یا بخش ویدئوها بروید.
نویسنده : سید مصطفی حسینی ، مدیر گروه روانشناسی و مرکز نوروفیدبک نیک مهر
لطفاً در زیر نظر خود را در خصوص این مقاله بیان و اگر سوالی دارید مطرح نمائید.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
شاید این موارد هم برایتان مفید باشد
شنبه تا پنج شنبه: 9 تا 22
پیروزی: 983 603 36 021
پاسداران: 482 97 227 021
سعادت آباد: 153 94 220 021
شهر اندیشه: 263 99 653 021
مدیریت: 1457 408 0919
با برگزاری کارگاههــای مختلف از جمله فرزند پــروری ، آموزش مهارتهای زندگی برای کودکان ، تربیت جنسی ، شناخت و تنظیم هیجانات کودکان ، بازی درمانی ، قصه درمانی ، پیشگیری از آسیب های روانی و اعتیاد ، پیشگیری از بـروز اختلالات شخصیت در بزرگسالـی ، پیشگیری از بروز مشکلات جنسی ، خیانت، و همچنین گـــروه درمانـی سـلامت روان ، گامـی بلنـد در جـهت پیشگیری از مشکلات سلامت روان در جامعه برداشته شود. معمولاً در هـر جامعه ای به دلیل هــزینه ها و مشکلاتــی که درمان به بار می آورد از هدف پیشگیرانه که به نوعی کم هزینه و مقرون به صرفه است استفاده می شود… بیشتر
تمامی حقوق برای گروه روانشناسی نیک مهر محفوظ است Copyright 2023 ©
2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام من حدود۷ ساله که مبتلا به اضطراب منتشر یا فراگیر هستم راهای درمانی مختلفی راانجام دادم از جمله طب سوزنی همیوپاتی طب اسلامی طب سنتی ولی هیچکدام تاثیری نداشتند احیدا ۳۰جلسه نوروفیدبک در اصفهان انجام دادم که تاثیر خاصی راندیدم وطی این چندسال به وسیله داروها فقط کنترل کردم لطفا به سوال من جواب دهید آیا لورتا از نوروفیدبک بهتر جواب میدهد یا نه وبه وسیله لورتا میتوانم درمان بشم وداروها را ترک کنم جایی که برای من نوروفیدبک انجام دادند میگفتند لورتابه اختلالات اضطراب جواب نمیدهد وفقط اختلالات خلقی را درمان میکند آیا این حرف واقعیت دارد لطفا من را راهنمایی کنید وپاسخ را به آدرس ایمیل ارسال کنید یاباشماره نماس۰۹۱۰۶۵۶۸۴۴۰ تماس بگیرید یا یک شماره تماس برای من بفرستید تا با شما تماس بگیرم خواهش میکنم سوالات من را یک متخصص لورتا ونورو فید بک جواب دهد منتظر جواب شما هسم با سپاس جدیدی از اصفهان تماس۰۹۱۰۶۵۶۸۴۴۰
سلام و وقتتون بخیر درمان بوسیله این دستگاهها باید توسط متخصص انجام شود و اگر توسط متخصص انجام شود مطمئنا هم نوروفیدبک و هم لورتا می تواند کمک کننده باشد هر چند که لازم است در کنارش حتما روانشناسی انجام شود